Tampereen kaupungin Kulttuuripalvelut

Vuoden 2017 menneet näyttelyt

11.–31.3. Pikku Kakkonen 40 vuotta -kiertonäyttely
Pikku Kakkosen juhlanäyttely

Rullaan pystytettiin Pikku Kakkosen 40-vuotisjuhlan kunniaksi elämyksellinen valokuvanäyttely, joka on toteutettu pienten lasten mittasuhteiden mukaan. Teokset kutsuvat aikuisetkin laskeutumaan lapsen tasolle ja ihmettelemään asioita yhdessä. Näyttelyn voi kulkea läpi useamman eri pelin muodossa tai nauttia kokonaisuudesta vain katsellen.

Näyttelyn pelipolun varrella on lattiapelejä sekä tasapainoilua, jotka vaativat tarkkuutta ja nokkeluutta. Näyttelyssä voi hypätä myös television sisään ja ottaa itsestään valokuvia Pikku Kakkosen juontajana tai leikkiä televisio-ohjelman tekemistä.

Pikku Kakkosen 40-vuotisjuhlan kunniaksi rakennettava elämyksellinen valokuvanäyttely kulkee Suuren lukuseikkailun mukana ympäri Suomea. Viiden vuosikymmenen nostalgiset valokuvat nähdään Tampereella, Sipoossa, Vaasassa, Helsingissä, Turussa, Eurassa, Kemissä ja Kuopiossa. Jokaisella paikkakunnalla näyttely on esillä kolmen viikon ajan.

8.4.–4.6. Piipa Toivosen Tehtäväkirja-näyttely

Olet ehkä jo harjoitellut labyrintin tekoa tehtäväkirjaan? Oletko löytänyt ja yhdistänyt parit tai etsinyt seitsemän eroavaisuutta kuvista? Tuttuja juttuja!

Tehtäväkirja-näyttelyssä tehtävät ovat ottaneet ohjat omiin käsiinsä ja hypänneet ulos kirjan sivuilta. Hyppää pulmien sekaan ja pidä hauskaa!

Näyttelyn on suunnitellut ja toteuttanut Piipa Toivonen.

Avajaispäivän ohjelmassa on pientä tarjoilua sekä Piipan vetämä Siivet-työpaja.

5.8.–1.10. Toiveretki – Suomalais-arabialainen näyttely

Tähtitaivas ja ilmassa leijuva kaupunki Kuva teoksesta Toiveretki

Näyttely avaa kävijöilleen oven satumaiseen suomalais-arabialaiseen maailmaan kuvittaja Sanna Pelliccionin ja kirjailija Katri Tapolan Toiveretki-kirjan kautta.

Näyttely koostuu kirjankuvituksista ja neljästä tilasta, joita ovat tuoksuva ruusutarha, soliseva metsälampihuone, aito beduiiniteltta astioineen sekä lukunurkka suomen- ja arabiankielisine kirjoineen. Kävijät pääsevät kuuntelemaan aavikon ääniä, tunnustelemaan aarrearkun luonnonmateriaaleja, tutkimaan peilikäytävällä tunteita sekä tarinoimaan itämaisella matolla.

Kokonaisuus korostaa kulttuurien toisiaan rikastuttavaa vaikutusta, oman äidinkielen ja ilmaisun merkitystä sekä tunteiden tunnistamisen, uuden oppimisen ja hyvää tekevien tarinoiden tärkeyttä. Jokaisessa näyttelyn tiloista on suomen- ja arabiankielinen opastaulu tehtävieen.

Moniaistinen ja elämyksellinen näyttely on Vantaan lastenkulttuurikeskuksen tuottama. Siihen liittyvän äänipolun suunnittelijoina ovat muusikot Anna Kuoppamäki ja Hans Andersson. Käännös- ja kulttuuritulkkina on toiminut FM Maria Pakkala. Visuaalinen maailma on kuvittaja Sanna Pelliccionin käsialaa. Kirjailija Katri Tapola on toiminut tuottajana. Näyttelyn suojelijana toimii Katti Matikainen.

Ryhmät voivat varata ohjatun näyttelykierroksen sähköisen järjestelmän kautta. Varaaminen alkaa 14.8. klo 14 sivulla Ryhmille.