Tampereen kaupungin Kulttuuripalvelut

Lastenkulttuurikeskus Rulla

Finlaysoninkuja 6
040 824 9118
rulla@tampere.fi

Avoinna:
to–pe klo 9–14
la–su klo 11–16
(ryhmille ma–ke
klo 9–15
ennakkovarauksella)

Vapaa pääsy!

Rulla Facebookissa

Näyttelyt

Rullassa järjestetään säännöllisesti lapsille suunnattuja näyttelyitä, joissa sukelletaan eri taiteenalojen maailmaan näkemällä, kokemalla ja kokeilemalla. Vaikka näyttelyt ovat toiminnallisia, on näyttelytilassa aina noudatettava Rullan sääntöjä ja kohdeltava näyttelyesineitä varoen.

Näyttelyt ovat avoinna sekä ryhmille että vapaa-ajan kävijöille. Ryhmien on aina varattava aika näyttelykierrokselle. Varausohjeet löytyvät sivulta ryhmille. >>

Syksyn 2017 näyttelyt

5.8.–1.10. Toiveretki – Suomalais-arabialainen näyttely

Tähtitaivas ja ilmassa leijuva kaupunki Kuva teoksesta Toiveretki

Näyttely avaa kävijöilleen oven satumaiseen suomalais-arabialaiseen maailmaan kuvittaja Sanna Pelliccionin ja kirjailija Katri Tapolan Toiveretki-kirjan kautta.

Näyttely koostuu kirjankuvituksista ja neljästä tilasta, joita ovat tuoksuva ruusutarha, soliseva metsälampihuone, aito beduiiniteltta astioineen sekä lukunurkka suomen- ja arabiankielisine kirjoineen. Kävijät pääsevät kuuntelemaan aavikon ääniä, tunnustelemaan aarrearkun luonnonmateriaaleja, tutkimaan peilikäytävällä tunteita sekä tarinoimaan itämaisella matolla.

Kokonaisuus korostaa kulttuurien toisiaan rikastuttavaa vaikutusta, oman äidinkielen ja ilmaisun merkitystä sekä tunteiden tunnistamisen, uuden oppimisen ja hyvää tekevien tarinoiden tärkeyttä. Jokaisessa näyttelyn tiloista on suomen- ja arabiankielinen opastaulu tehtävieen.

Moniaistinen ja elämyksellinen näyttely on Vantaan lastenkulttuurikeskuksen tuottama. Siihen liittyvän äänipolun suunnittelijoina ovat muusikot Anna Kuoppamäki ja Hans Andersson. Käännös- ja kulttuuritulkkina on toiminut FM Maria Pakkala. Visuaalinen maailma on kuvittaja Sanna Pelliccionin käsialaa. Kirjailija Katri Tapola on toiminut tuottajana. Näyttelyn suojelijana toimii Katti Matikainen.

Avajaisia vietetään la 5.8. klo 11.30 alkaen.

Ryhmät voivat varata ohjatun näyttelykierroksen sähköisen järjestelmän kautta. Varaaminen alkaa 14.8. klo 14 sivulla Ryhmille.


14.10.–28.1.2018 Metsänpeitto

Tarinoita myyttisestä suomalaisesta metsästä ja jännittäviä hetkiä tarjoaa Rullan itse tuottama, toiminnallinen näyttely. Metsä on aluksi vain tavallinen metsä, mutta tarkemmin katsottaessa paljastuu, että siellä asuu erilaisia eläimiä ja taruolentoja. Näyttelyssä kohtaat metsän eläimet ja puut, siellä on suo, luola ja kaikkea kannatteleva maailman puu. Metsänpeitto on haltijoiden ja maahisten salainen maailma, jossa kaikki on erilaista ja jännittävää.

Näyttelyn tavoitteena on herätellä lapsen uteliaisuutta luontoa kohtaan ja saada lapsi ajattelemaan luonnon merkitystä ihmiselle. Tarinoilla herätellään lapsen kiinnostusta perinteitä, tarustoa ja historiaa kohtaan. Samalla yllytetään lapsia mielikuvittelemaan ja seikkailemaan metsässä. Tarkoitus on saada lapset, perheet ja kouluryhmät yhdessä miettimään suomalaisuutta, metsän merkitystä ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Näyttely tulee kiertämään lastenkulttuurikeskuksissa ympäri Suomen vuosina 2018-19.

Metsänpeitto -näyttely on osa Suomi100 -juhlavuotta ja se juhlistaa suomalaisen kansan ikiaikaista suhdetta luontoon. Toiseksi se luo yhteisen kokemuksen ja elämyksen suomalaisesta metsästä. Tärkeä osa kokonaisuutta on yhteinen teos, jonka tekemiseen kaikki kävijät voivat osallistua.

Näyttelyn avajaiset ovat lauantaina 14.lokakuuta.

Ryhmät voivat varata ohjatun näyttelykierroksen sähköisen järjestelmän kautta. Varaaminen alkaa ti 10.10. klo 14.00 sivulla Ryhmille