Tampereen kaupungin Kulttuuripalvelut

Lastenkulttuurikeskus Rulla

Finlaysoninkuja 6
040 824 9118
rulla@tampere.fi

Avoinna:
to–pe klo 9–14
la–su klo 11–16
(ryhmille ma–ke klo 9–15
ennakkovarauksella)

Vapaa pääsy!

Rulla on muuttotauolla 29.1.-27.4. ja avaa jälleen uusissa tiloissa la 28.4. Kulttuuritalo Laikussa
(Vanha Kirjastotalo)

Mikä on Rulla?

Rulla on Tampereen ydinkeskustassa sijaitseva lastenkulttuurikeskus, jonka tarkoituksena on tuottaa helposti lähestyttävää kulttuuritoimintaa lapsille ja lapsiperheille. Toiminnan pääpaino on näyttelyissä, ja Rullassa nähdäänkin ympäri vuoden useita lapsille suunnattuja, eri taiteenaloja esitteleviä näyttelyitä. Lisäksi Rullassa järjestetään työpajatoimintaa, tapahtumapäiviä ja erilaisia esityksiä. Lasten omien töiden esitteleminen ja niiden arvon korostaminen on meille tärkeää. Lastenlava tarjoaa lapsille myös oman esiintymisestradin.

Lastenkulttuurikeskus Rulla on osa Tampereen kaupungin asukkailleen tuottamia lastenkulttuuripalveluja. Lastenkulttuuri-sivuilta löytyy lisätietoa muista kaupungin tarjoamista lastenkulttuuripalveluista, yhteistyökumppaneista sekä ajankohtaisista tapahtumista.

Rullassa käy vuosittain satoja päiväkoti- ja kouluryhmiä ohjatuilla näyttelykierroksilla, joihin sisältyy yleensä myös aihetta syventävää omaa tekemistä. Toiminta on pääsääntöisesti ohjattua myös vapaa-ajan kävijöille. Ja mikä parasta, Rullan perustoiminta on täysin maksutonta!

Rullan arvot ja tavoitteet

ELÄMYKSELLISYYS: Elämyksiä löydetään niin taideteosten kuin oman tekemisenkin kautta.

MONITAITEISUUS: Tarkoituksena on häivyttää taiteiden raja-aitoja ja herättää lapsi tutkimaan eri taidemuotoja. Miltä sininen kuulostaa, mitä kuva kertoo?

TOIMINNALLISUUS: Lapsen omaa tekemistä ja toimintaa pyritään tukemaan kaikin tavoin. Rullassa voi päästää mielikuvituksensa temmeltämään!

Jokaisesta Rullan näyttelystä löytyy vähintäänkin yksi toiminnallinen piste. Lisäksi Rullassa järjestetään jatkuvasti erilaisia taidepajoja.

Yhteistyökumppanit

Lähin yhteistyökumppanimme on Tampereen kaupungin kulttuurikasvatusohjelma Taidekaari, joka tutustuttaa lapset ja nuoret monipuolisesti eri taiteenlajeihin. Sitä organisoivat yhdessä perusopetus, museopalvelujen TAITE-yksikkö ja kulttuuripalvelut. Taidekaari on mukana valtakunnallisessa opetusministeriön Taikalamppu-lastenkulttuuriverkostossa yhdessä Lempäälän Pii Poon kanssa kaudella 2009–2013. Taidekaaren eri projekteissa syntyneitä teoksia on Rullassa pysyvästi esillä vaihtuvina kokoonpanoina. Lisätietoa Taidekaaresta voit lukea alta löytyvästä linkistä.

Lisäksi yhteistyötä tehdään taiteen perusopetusta tarjoavien tahojen kuten Sara Hildén -akatemian sekä Näpsä-käsityökoulun kanssa. Myös alueen lastenteatterit ja museot ovat tärkeitä yhteistyökumppaneita. Kuvataiteilijat, muusikot ja erilaiset taideyhdistykset ja –osuuskunnat toimivat myös yhteistyössä Rullan kanssa.

Virtuaalipyörähdys Rullassa