Tampereen kaupungin Kulttuuripalvelut

Lastenkulttuurikeskus Rulla

Finlaysoninkuja 6
040 824 9118
rulla(at)tampere.fi

Avoinna:
to–pe klo 9–14
la–su klo 11–16
(ryhmille ma–ke klo 9–15
ennakkovarauksella)

Vapaa pääsy!

Tykkää Rullasta myös Facebookissa!

Twitterlogo

#lastenrulla

lisätiedot

Marianna Lehtinen
johtava koordinaattori
040 801 6868
etunimi.sukunimi@tampere.fi

Niina Niiniluoto
kulttuuriohjaaja
050 553 8675
etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lastenkulttuurikeskus Rulla

Rulla on värikäs ja virikkeellinen lastenkulttuurikeskus, joka sijaitsee Finlaysonin entisessä tehdashallissa. Täällä lapset saavat taiteilla, esitellä töitään ja osallistua erilaisiin jännittäviin tapahtumiin ja työpajoihin. Rullassa on jatkuvasti esillä erilaisia lapsille suunnattuja näyttelyitä. Pistetään yhdessä elämä ja kulttuuri rullaamaan!

Rullaa ylläpitää Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut. Sisäänpääsy on maksuton, ja ohjaaja on paikalla niin ryhmiä kuin yksittäisiä kävijöitäkin varten.

Kurkista mitä Rullassa tapahtuu!


Huomio! Rullan aukioloajat ovat muuttuneet ja ovat eri kuin videolla esitetyt! Rulla on avoinna vapaa-ajankävijöille to-pe klo 9-14 ja la-su klo 11-16. Ryhmille ennakkovarauksella ma-ke klo 9-15.

Rullan sirkuspajat kesälomalaisille 6.-9.6.2017

Rullassa järjestetään perinteiset kesälomalaisten sirkuspajat ti-pe 6.-9.6.2017 klo 10-14. Tule tutustumaan punaiseen nenään ja opettelemaan, mistä sirkusesitys rakentuu! Pajat on tarkoitettu yli 6-vuotiaille. Pajamaksu 2 €/pv. Mukaan voit ilmoittautua yhdeksi tai useammaksi päiväksi. Mukaan rennot vaatteet ja lounaseväät. Ei vaadi ennakkotaitoja. Ohjaaja Jarmo Skön.

Jos ilmoitat useamman lapsen eri päiville, täytä jokaiselle oma ilmoittautumislomake.


Ti 6.6. Jonglöörin jekut

Kuinka jonglööri aloittaa harjoittelun? Työpajassa pääset tutustumaan erilaisiin sirkusvälineisiin kuten jonglöörauspalloihin sekä kokeilemaan miten ja millä kaikella tasapaino saavutetaan, kuinka sitä käytetään ja milloin se loppuu?

Ke 7.6. Akrobatian aakkoset!

Kuinka menikään kuperkeikka? Akrobatiatyöpajassa pääset tutustumaan permanto- ja pari- ja pyramidiakrobatian saloihin iloisesti leikkien ja yhdessä hauskaa pitäen.

To 8.6. Klovni Punanenän ensimmäiset askeleet

Pellekoulun ensimmäisenä tehtävänä on tutustua punaiseen nenään ja alkaa etsimään omaa klovnihahmoa. Se löytyy varmasti meistä jokaisesta. Ja kuka ihme on herra Royale?

Pe 9.6. Sirkusesitysten päivä
Miten sirkusesitys rakentuu? Päivän aikana käydään läpi sirkusesityksen eri vaiheita julisteen suunnittelusta maskeeraukseen. Päivän aikana Rullan lavalla nähdään useita pieniä sirkusesityksiä! Klo 13 loppushow, jota myös yleisö on tervetullut katsomaan.

Lisätietoja
Koordinaattori Jenni Taipalus
p. 050 364 6134
etunimi.sukunimi@tampere.fi

Ilmoittaudu tästä >>

10.-18.6. Lasten Äänirieha

Millaisia ääniä luonnossa on? Miten laulu on syntynyt? Millainen on sadekepin ääni? Rullan kevään viimeinen viikko on ääniä täynnä! Ääniriehassa pääsee muun muassa tunnistamaan erilaisia äänimaisemia, rakentamaan omia soittimia ja piirtämään musiikkia seinälle. Ääniriehaviikon avajaisia juhlitaan osana Tampereen Sävelen ohjelmaa. Vapaa pääsy.

La 10.6. Lasten Ääniriehan avajaiset

klo 12 Kulttuuriosuuskunta Uulun Alussa oli laulu -konsertti:
Joka puolella maailmaa laulu on ollut tärkein ja vanhin musiikin muoto. Laulettu on kaikista mahdollisista asioista sekä yhdessä että erikseen. Eri puolilla maailmaa laululla on ollut myös paljon muita merkityksiä kuin pelkkä hauskanpito. Laululla on parannettu, nukutettu, iloittu, surtu, pidetty yhteyttä ihmisiin ja henkiolentoihin. Konsertissa kuljetaan tarinan mukana maailmalla ja tavataan laulajia, lauluja ja soittimia. Kesto n. 30 min. Sopii kaikenikäisille.

klo 13 Lapsikuoro Candominin Kuule Sävel! -konsertti


klo 14 ja 15 Kulttuuriosuuskunta Uulun Loruillen, Liikkuen, Laulaen -pajat
Laulut ja leikit ovat perinteisiä tapoja viihdyttää lasta ja samalla korvaamattoman tärkeä tapa muodostaa kommunikaatiosuhde lapsen ja vanhempien välillä. LLL -pajassa loruillaan, liikutaan ja lauletaan yhdessä lapsen kanssa. Kesto n. 30 min. Suositellaan vauvoille ja taaperoille.

Huom! Pajoihin ennakkoilmoittautuminen, joka avautuu 29.5. klo 9 tällä sivulla.

Avajaiset toteutetaan yhteistyössä Tampereen Sävelen ja Kulttuuriosuuskunta Uulun kanssa.

11.-18.6. Lasten Äänirieha

Ääniriehan pisteillä ihmetellään luonnon ääniä, tunnistetaan äänimaisemia, piirretään musiikkia seinälle ja heittäydytään lintukaraokeen!

Työpajassa askarrellaan omia soittimia! Tiedätkö millainen ääni lähtee esimerkiksi pilttibanjosta tai filmipurkkirytmimunasta?

Rulla avoinna 10.-18.6.
La - su 10.-11.6. klo 11-16
Ma 12.6. suljettu
Ti - pe 13.-16.6. klo 9-14
La - su 17.-18.6. klo 11-16

Rulla muuttaa vuonna 2018!

Rulla saa uudet käytännöllisemmät tilat vuoden 2018 keväällä avattavan uuden kulttuuritalon alakerrasta Vanhalta kirjastotalolta. Finlayson jää taakse ja kaikki toiminta siirtyy uuteen kulttuuritaloon. Rullan vakikävijöistä koottu raati tutustui uuden Rullan tiloihin keväällä 2016 ja antoi paljon hyvää palautetta ja ideoita, mitä tulevien tilojen suunnittelussa tulisi ottaa huomioon. Jos sinulla on ajatuksia ja ideoita, ota meihin yhteyttä! Yhteystiedot yllä.

ยป Vanhan kirjastotalon kulttuurikeskus