Tampereen kaupungin Kulttuuripalvelut

Ota meihin yhteyttä

Maris Reinson
Johtava koordinaattori
050 372 7904
etunimi.sukunimi@tampere.fii

Neuvonta

Tampereen kaupunki tarjoaa erilaisia neuvontapalveluja ulkomailta Tampereelle muuttaneille.

Kulttuurineuvonta

Mitä Tampereella voi harrastaa? Millaisia tapahtumia Tampereella järjestetään? Oletko itse järjestämässä tapahtumaa ja tarvitset neuvoja?

Neuvomme ja ohjaamme Suomeen muuttaneita henkilöitä kulttuuriin, vapaa-aikaan sekä erilaisiin tapahtumiin liittyvissä asioissa. Meiltä saa neuvonta-apua myös työ- ja ikäsyrjintään sekä etniseen syrjintään liittyvissä kysymyksissä.

Soita, lähetä sähköpostia tai varaa aika ja tule käymään! Sovithan vierailuajan etukäteen.

Maris Reinson
johtava koordinaattori
050 372 7904

» Puutarhakadun toimisto

Maahanmuuttajainfo Mainio

Maahanmuuttajainfo Mainio toimii osoitteessa Tuomiokirkonkatu 12. Se sijaitsee vastapäätä Tampereen Tuomiokirkkoa. Katso kartta tästä linkistä.

Maahanmuuttajainfosta saa opastusta esimerkiksi asumiseen, työhön, koulutukseen, oleskelulupiin sekä sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyvissä kysymyksissä.
Asiakkaita palvellaan 15 eri kielellä. Kaikki neuvojat palvelevat asiakkaita myös suomeksi.

Palvelu on maksutonta ja avointa kaikille taustasta ja maahantulosyystä riippumatta. Neuvonta toimii ilman ajanvarausta.

Lisätiedot ja aikataulut:

» Maahanmuuttajainfo Mainio

Yhdistysneuvonta

RAY:n rahoittama Järjestöhautomo-hanke tukee pakolais- ja maahanmuuttajayhdistyksiä toimimaan aktiivisesti ja itsenäisesti suomalaisessa järjestökentässä.

Suomen pakolaisavun logo

Järjestöhautomon työntekijät pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla antavat tietoa ja tukea yhdistyksen perustamiseen, talouteen, hallintoon, varainhankintaan ja avustushakemusten laatimiseen liittyen. He neuvovat myös yhdistyksen käytännön toiminnan suunnittelussa ja toteuttamisessa. Neuvoa voi pyytää kuka tahansa yhdistysaktiivi.

» Järjestöhautomo

Järjestöhautomon Tampereen toimisto sijaitsee Kumppanuustalo Arttelissa osoitteessa:
Salhojankatu 42 (3. krs), 33500 Tampere
Katso kartta tästä linkistä.

Ota yhteyttä:
Tuomas Rinne
Järjestökonsultti, Pirkanmaa
puh. 040 844 1217

Katso myös Kulttuuripalveluiden ja Järjestöhautomon järjestämät koulutukset.

» Koulutukset

Kansainvälinen toimintakeskus

Tampereen kansainvälinen toimintakeskus on tamperelaisten ystävyysseurojen yhteinen toimitila. Keskuksen tarkoituksena on seurojen edustamien maiden, kielten ja kulttuurien esittely ja tuominen osaksi tamperelaista kulttuurielämää.

Toimintakeskuksessa majaansa pitävät suurimmat yhdistykset ovat Saksalainen kulttuurikeskus, Tampereen Venäläinen klubi ry, Tampereen Venäläisen Kulttuurin Keskus ry ja Tampere-Tartto-Seura ry.

Keskuksen juhlatilassa järjestetään mm. seminaareja, erilaisia esitelmä- ja kulttuuritilaisuuksia, kirjailijailtoja, filmiesityksiä, matkailutapahtumia, näyttelyn avajaisia, askartelutapahtumia sekä lukuisia jäseniltoja ja juhlia.

Tampereen kansainvälinen toimintakeskus
Suvantokatu 13
33100 Tampere
puh. (03) 213 4561
Katso kartta tästä linkistä.

Monikulttuuriset Pirkanmaan Omaishoitajat (MoPo)

Projekti on keskittynyt vertaistukeen sekä integroivaan toimintaan. Venäjänkielinen vertaistukiryhmä kokoontuu syyskaudella kerran kuukaudessa Hervannassa Pelipuiston seurakontakodilla.

Yhdessä luovasti -kulttuuri- ja taideryhmä kokoontuu Hervannassa Keinupuistossa, Orivedenkatu 28 (Pirkanmaan Senioripalvelut) klo 10.30 - 12.00 maanantaisin 7.9., 21.9., 5.10., 19.10., 9.11., 16.11., 30.11. ja 7.12.

Lisätietoa Leea Parhiala, puh. 050 555 0014; pioni.leea@gmail.com

Pirkanmaan Omaishoitjata ry, PIONI. Väinölänkatu 15, 33500 Tampere. Puh. 050 555 3115.