Tampereen kaupungin Kulttuuripalvelut

Lisätiedot

Tarja Järvinen
koordinaattori
050 309 4464
etunimi.sukunimi@tampere.fi

Tässä hetkessä -luova toiminta

Luova toiminta virittää aisteja, ja luo mielihyvää. Se on kohtaamista ja läsnäoloa. Se on mm. juttelua, kosketusta, laulua, kuvia, tekstejä, tuoksuja ja musiikkia. Tässä hetkessä on arjen taidetta. Luovien toimintamenetelmien avulla voidaan edistää ikääntyneiden sairaalapotilaiden ja vanhainkotiasukkaiden yksilöllistä, kokonaisvaltaista hoitoa, sekä tukea koko hoitoyhteisön työhyvinvointia. Myös heikkokuntoisten ikäihmisten elämänhalua ja hyvinvointia voidaan tukea räätälöidyllä, tavoitteellisella toiminnalla. Kuntoutukseen tähtäävää luovaa toimintaa järjestetään lisäksi ryhmäkotien asukkaille, päiväkeskusten asiakkaille sekä avoimena ryhmätoimintana palvelukeskuksissa.

Ikäihmiset nostelevat käsiä ilmaan luovan kuntoutuksen tuokiossa Tässä hetkessä -toimintaa Pappilanpuiston päiväkeskuksessa

Seniorisirkus

Nekalan päiväkeskusryhmät osallistuvat syksyn 2015 aikana sirkustoimintaan. 18.8. - 19.12. klo 12.30 - 13.30. Yhdessä ohjaajien kanssa kokeillaan jongleerauksen perusteita, otetaan tuntumaa akrobatiaan ja kurkistetaan klovnien hullunkuriseen maailmaan. Seniorisirkus on asiakkaille maksutonta.

Kaikille avoimet Seniorisirkuspajat
Kuuselassa 4.9. - 11.12.2015 joka perjantai klo 14.30 - 15.30 (15 kertaa)
Peipontuvalla 17.8. - 12.10. klo 13.30 - 14.30 (9 kertaa)
Ei ennakkoilmoittautumista. Sirkuspajoissa tutustutaan ohjaajien kanssa eri sirkuslajeihin. Yhdessä kokeillaan jongleerauksen perusteita, otetaan tuntumaa akrobatiaan ja kurkistetaan klovnien hullunkuriseen maailmaan. Minkäänlaisia ennakkotaitoja ei sirkuslajeista tarvitse olla. Mukaan voi tulla sellaisena kuin on, toiminta sopii kaiken kuntoisille. Seniorisirkus on kaikille avointa ja maksutonta.
Kuuselakeskus / Lähitori / Monitoimisali 1. krs, Nuolialantie 46
Peipontupa, Peltolamminkatu 12

Kehonhuoltoa ja luovaa liikettä

Jatkamme keväällä pilotti-luonteisesti aloitettua Kehonhuoltoa ja luovaa liikettä ikääntyneille -ryhmätoimintaa. Ryhmä kokoontuu syksyllä Willa Violassa, keskiviikkoisin 19.8. - 25.11.2015 klo 14.00 - 15.30 (15 kertaa). Ohjaajana Anu Pulkkinen
Willa Violan KuntoGalleria, Juhlatalonkatu 7

Tällä kurssilla haetaan lempeiden harjoitteiden kautta liikkuvuutta koko keholle, erityisesti nivelille sekä niskan ja selän alueelle. Lämmittelyosuuden jälkeen tehdään erilaisia luovan liikkeen harjoituksia. Luovan liikkeen kautta jokaisen on mahdollista löytää uusia itseilmaisun tapoja ja voimavaroja itsestään.
Ilmoittautumiset tekstiviestillä tai sähköpostilla: Tarja Järvinen puh. 050 309 4464
sähköposti on muotoa: etunimi.sukunimi(at)tampere.fi
Kurssille on vapaa pääsy, ryhmään mahtuu 10 hlö ilmoittautumisjärjestyksessä.

Taiteesta työta ja kulttuurista hyvintointia - Tatku 2 -hanke

Viola-kodilla (Juhlatalonkatu 4) on vuoden 2015 aikana monipuolista luovaa toimintaa Violan asukkaille ja henkilökunnalle. Hankkeen tavoitteena on saada uusia taidemenetelmiä osaksi Violan hoito- ja palvelutoimintaa. Viola-kodin, kulttuuripalvelujen ja Kulttuurikeskus PiiPoon Tatku 2 -yhteistyöhanketta rahoittaa OKM. Toiminnan toteuttaa PiiPoon ohjaajat.

Ruokamuistoja elämän varrelta -kokkausta ja tarinointia tiistaisin klo 13 - 15, 15.9. alkaen. Ryhmä kokoontuu Juicen kirjastossa, Pellavantori 2. Osallistuminen on maksutonta, mutta osallistujata maksavat raaka-aine/ruokailumaksun yhteensä 35 €/osallistuja.
Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
Teija Vihervaara puh. 03 3141 5321
s-posti on muotoa: etunimi.sukunimi@viola-koti.fi

Väriä elämään -ryhmätoiminta

Väriä elämään -ryhmätoiminta kokoontuu Pappilanpuiston palvelukeskuksessa perjantaisin klo 10.30 - 11.15. syyskausi 4.9. - 11.12.2015. Keskustelua, muistelua, toimintaa. Paikalla aina kaksi Huikea Oy:n ohjaajaa.
Syksyn aikana järjestetään perjataitoiminnan lisäksi neljä Lauantairiehaa jolloin jalkaudutaan Pappilanpuison palvelukeskuksen lähimaastoon. Ulkoilua ja yhdessäoloa.
Väriä elämään -ryhmätoimintaan ja Lauantairiehoihin on vapaa pääsy, eikä tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Muodonmuutosleikki - monitaiteellista yhteisötaidetta

Toiminta toteutetaan Peurankalliokeskuksen asiakkaille ja asukkaille 12.8. - 30.9.2015. Muodonmuutosleikki on yhteisötaidekokonaisuus, jossa tapaamisten aikana suunnitellaan oma muodonmuutos: mikä osallistuja itse haluaisi tai on aina halunnut olla. Ajatuksista käsikirjoitetaan lyhyet videot ja toteutetaan ne toiveiden ja mahdollisuuksien mukaan Työpajojen tuotoksista järjestetään näyttely. Ohjaajina kuvataideohjaaja Inka Ylihärsilä, sanataideohjaaja Pia Krutsin ja medianomi Pauli Hokkanen.

Yhteisöllistä tanssitaidetta

3-kuukauden kestoinen tanssikokonaisuus toteutetaan Kaukaharjun seniorikeskuksessa ryhmäkodin asukkaille sekä päiväkeskuksen ja palvelukeskuksen asiakkaille. Ohjaajat tutkivat yhdessä osallistujien kanssa karikatyyristen liikkeellisten hahmojen muodostamista elettyjen muistojen, haaveiden ja mielikuvituksen pohjalta. Ohjaajina tanssitaiteilijat Helena Kekäläinen ja Hanna Kahrola.
"Taitelijat kahvilassa" -kaikille avoin tanssiryhmä kokoontuu 11.9. - 20.11.2015 perjantaisin klo 14.30 - 15.30. Vapaa pääsy.
Kaukaharjun seniorikeskus, Keskisenkatu 13 - 15