Tampereen kaupunki
Terveyspalvelut

Viiva

Omalääkärihaku

Millä terveysasemalla minun tulisi asioida? Kuka on omalääkärini?

Saat tiedot kirjoittamalla kenttään kotiosoitteesi.

Kirjoita osoitekenttään kotiosoitteesi tarkasti. Esim. Koulukatu 9 tai Satamakatu 17 B

Osoite   
Kadun nimen voit kirjoittaa isoin tai pienin alkukirjaimin, mutta erota kadun nimi, numero ja portaan numero välilyönnillä. Jos osoite on kirjoitettu virhellisesti tai antamaasi osoitetta ei löydy, tarkista oikeinkirjoitus.

Omalääkärihaku kertoo asiakkaan osoitteen perusteella määräytyvän terveysaseman ja omalääkärin tiedot. Jos asiakas on vaihtanut osoitteen perusteella määräytyvän terveysaseman tai omalääkärin joksikin toiseksi, ei omalääkärihaku enää palvele häntä. Tällöin omalääkärin tiedot saa selville terveyspalvelujen neuvonnasta (10023) ajanvarauksen yhteydessä tai soittamalla omalle terveysasemalle.

Jos haku antaa poikkeuksellisen tiedon "Sijaistamaton, Väestövastuualue", ei alueella ole tällä hetkellä nimettyä omalääkäriä. Terveysasemalla voi kuitenkin olla sijaislääkäri, jota haku ei ilmoita. Asiakkaan kannattaa ottaa yhteyttä omalle terveysasemalle hoitotilanteen arvioimiseksi.

Linnainmaan ja Tesoman terveysasemilla on käytössä uusi toimintamalli: pitkäaikaissairaille pyritään nimeämään omalääkäri hoitosuhteen jatkuvuuden turvaamiseksi, mutta muille asiakkaille vastaanottoaika tarjotaan sille lääkärille, jolle pääsee nopeimmin. Tämän vuoksi omalääkärihaun antamat tiedot eivät kaikkien asiakkaiden kohdalla päde. Lisätietoja listautumismallista (pdf)

Jos hakutulokseksi tulee Omapihlaja Hervanta tai Kehräsaari, ei haku kerro asiakkaan omalääkärin nimeä. Omapihlajan asiakkaan omalääkäri selviää ajanvarauksen yhteydessä. Lista Omapihlajassa toimivista hoitaja-lääkäri -työpareista löytyy Omapihlajan sivuilta: Tampere Omapihlaja

Jos kuulut kokonaisvaltaisen työterveyshuollon piiriin, ota sairastapauksissa ensisijaisesti yhteyttä omaan työterveyslääkäriisi.

Ensiapu Acutassa hoidetaan ne äkillisesti loukkaantuneet ja sairastuneet potilaat, joita ei voida hoitaa terveysasemilla. Ensiapu Acuta toimii läpi vuorokauden, ajanvarausta ei tarvita.
TAYS Ensiapu Acuta


Jos havaitset omalääkärihaun tuloksissa virheitä, voit ilmoittaa niistä palautelomakkeella:
Palautetta omalääkärihausta

Katso myös verkkopalautteen rekisteriseloste (pdf-tiedosto).

Sivu päivitetty 11.1.2016